#NIEUWEGEIN 25 april 2014 - Twee jongemannen van 17 en 18 jaar uit Nieuwegein zijn donderdag 24 april aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een woning op Kortestede.

Rond 19.30 uur meldde een getuige dat hij vermoedde dat twee jongemannen hadden ingebroken. Hij had gezien dat het tweetal uit de opengebroken woning kwam en wegliep richting de parkeergarage onder de flatwoning.

Agenten stelden een onderzoek in en de centralist van de politiemeldkamer startte een Burgernetactie en vroeg de deelnemers uit te kijken naar het tweetal. Er volgden drie meldingen van Burgernetdeelnemers die de jongemannen hadden gezien op onder meer de Sluyterslaan, op het plein van Cityplaza en het Nypelsplantsoen.

Mede aan de hand van deze burgernetmeldingen en door herkenning van het signalement door agenten kon het tweetal rond 20.35 uur op de Bongenaer worden aangehouden. De Burgernetactie, waar 679 deelnemers waren bereikt, werd succesvol afgesloten. Het tweetal zit vast voor onderzoek en verhoor.