#NIEUWEGEIN 28 mei 2014 - De politie heeft dinsdagmiddag zes personen aangehouden in een woning aan de Lingedijk in Geldermalsen. De verdachten, twee mannen van 21 en 51 en een vrouw van 55 uit Geldermalsen, een 45-jarige vrouw uit Utrecht en twee mannen uit Nieuwegein van 30 en 38 jaar worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Zij werden dinsdagavond, na verhoor in vrijheid gesteld.

Agenten waren naar aanleiding van diverse meldingen op het adres aangegaan en roken een enorme weedlucht. Bij aanbellen werd opengedaan door de 51-jarige bewoner van de woning. Op de vraag van de agenten of er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was, antwoordde de man ontkennend. De agenten roken dat de weedlucht alleen maar toenam en vroegen de man mee te werken aan een nader onderzoek. Uiteindelijk mochten de agenten toch binnenkomen.

In de woning werd in een ruimte op de eerste verdieping een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 200 planten. Er was net geoogst. In de woning werden nog vijf andere personen aangetroffen die allemaal werden aangehouden. De hennepkwekerij werd geruimd. Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal werd afgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.