#NIEUWEGEIN 24 juni 2014 - De politie onderzoekt de diefstal van een gouden ketting met hanger waarvan een 87-jarige vrouw uit Nieuwegein het slachtoffer is geworden. De diefstal gebeurde op zondag 22 juni tussen 14.00 en 14.15 uur op de Ruiterstede. De politie vraagt mogelijke getuigen kontakt op te nemen.

Rond bovengenoemd tijdstip liep de slecht ter been zijn vrouw achter haar rollator over de Ruiterstede. Zij zag twee vrouwen uit een auto stappen, die naar haar toeliepen. In gebrekkig Nederlands vertelden zij dat zij uit Turkije kwamen de weg zochten naar het ziekenhuis.
Het slachtoffer wees hen de richting aan. Daarna zag de 87-jarige vrouw dat een van de vrouwen een nepketting in haar hand hield en die bij de bejaarde dame om haar nek deed. Het tweetal omhelsde de vrouw om haar te bedanken, maar ondertussen probeerde het tweetal de gouden ringen van de vingers van de vrouw te trekken. De vrouw kreeg toen argwaan en had de minder goede bedoelingen door, waarop het tweetal in de auto stapte en wegreed. De vrouw voelde aan haar nek en constateerde, dat zij nog wel de nepketting omhad, maar niet meer haar eigen gouden ketting met hanger. Die had het tweetal bij de omhelzing van haar nek getrokken.

De diefstal ging zo snel dat de bejaarde vrouw slechts een summier signalement heeft van het tweetal: allebei licht getint, ongeveer 30 jaar oud, gekleed in een westerse jurk en dat zij wegreden in een grijs/groene personenauto.

Heeft u informatie, bel dan naar de politie op telefoonnummer 0900-8844 of naar meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.