Politieauto Utrecht 01#IJsselstein -1 maart 2013 -  Een automobilist verliet op donderdagochtend 28 februari de plaats van een ongeval.

Rond 09.20 uur kreeg de politie de melding dat er op de rotonde van het Albert Schweitzerplein een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden en dat de automobilist was verdwenen. Agenten gingen ter plaatse. Zij zagen schade aan het talud, lange remsporen en troffen diverse auto-onderdelen aan. Een stuk verderop zagen zij de auto met forse voorschade staan, maar de bestuurder was niet meer te bekennen. Bij het nabijgelegen benzinestation gingen de agenten informeren. De automobilist bleek daar inderdaad te zijn geweest en was bij een andere automobilist ingestapt en weggereden.

Mogelijk drugsgebruik
Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de achtergelaten auto. Zij hielden de 32-jarige Nieuwegeiner aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij zijn fouillering troffen zij een ponypack (kleine hoeveelheid) met drugs. Daar zij de indruk kregen dat hij onder invloed van drugs verkeerde, verzochten zij hem aan een bloedproef mee te werken. Dat weigerde hij, ook nadat dit hem door een hulpofficier van justitie was gevorderd. Het rijbewijs van de Nieuwegeiner is ingevorderd. Tevens wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en voor het weigeren van de bloedproef.