Fout
  • [sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

#NIEUWEGEIN 14 augustus 2014 - Woensdagavond 13 augustus hielden agenten twee verdachten aan op verdenking van diefstal van diesel.

Rond 23.00 uur kwam een melding van een oplettende getuige dat er mogelijk twee mannen brandstof aan het stelen waren op de Groenling. Agenten troffen goederen aan die gebruikt worden voor diefstal van benzine en een vrachtwagen waarvan de tank was geforceerd. Op de Schouwstede zagen agenten de twee verdachten. Eén, een 18-jarige man uit Woerden, kon direct worden aangehouden, de tweede ging ervandoor.

Agenten verloren hem uit het oog, echter even later kwam een melding van wegwerkers die op de Zuidstedeweg een man zich verdacht hadden zien ophouden in de bosjes aan de Rietgors. Een zoekactie in de wijk werd gestart, en hij, een 20-jarige man uit Nieuwegein, kon ook worden aangehouden. Bij de Woerdenaar werd nog een boksbeugel aangetroffen. De twee zitten vast.

#IJSSELSTEIN 8 augustus 2014 - Vrijdagmorgen is rond half twee een politieachtervolging geëindigd in IJsselstein. Aan de Astronautenbaan werd de auto van verdachte klem gereden, waarna deze te voet wist te ontkomen aan de politie.

In de ruime omgeving is met hulp van de politiehelikopter gezocht naar de verdachte, maar deze is niet meer aangetroffen.

Tijdens de achtervolging met meerdere eenheden zijn minimaal twee waarschuwingsschoten gelost. Dit gebeurde nadat de verdachte verdachte bewegingen maakten.

Waarom de persoon wilde ontkomen aan de politie is tot op heden nog niet bekend. De politie wilde hem staande houden, aangezien hij zich verdacht gedroeg.

In de loop van de ochtend zal de politie met een persbericht meer informatie naar buiten brengen.

#NIEUWEGEIN 7 augustus 2014 - Een 40-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres, een 36-jarige man uit Lopik en een 32-jarige man uit Nieuwegein zijn woensdag 6 augustus aangehouden op verdenking van heling/diefstal van brandstof. De twee betrokken motorvoertuigen, 7 met diesel gevulde jerrycans, een overhevelpomp, telefoon- en navigatie apparatuur werd bij het drietal in beslag genomen.

Agenten zagen rond 21.05 uur een verdachte situatie op het Wenkebachplantsoen. De agenten namen waar dat twee mannen bij een bestelbus stonden te wachten en een andere personenauto kwam aangereden waar een man inzat. Vervolgens werden met vloeistof(diesel)gevulde jerrycans overgeladen vanuit de personenauto in de bestelbus en geld werd overhandigd. In overleg en met toestemming van de hulpofficier van justitie werd overgegaan tot aanhouding van het drietal. De politie vermoedt dat de in beslag genomen diesel uit geparkeerde motorvoertuigen(vrachtauto’s) is gestolen. Het drietal zit vast voor onderzoek en verhoor.

Als u slachtoffer bent geworden van diefstal van brandstof(dieselolie) wordt u gevraagd daarvan aangifte te doen. Daarnaast wil de politie graag weten of u de mannen en hun motorvoertuigen in combinatie met jerrycans in de buurt van bedrijfswagens/vrachtauto’s heeft gezien. Uw informatie kunt u doorgeven aan de politie Nieuwegein, via het telefoonnummer 0900-8844.

#IJSSELSTEIN 30 juli 2014 - In de avond van woensdag 18 juni kreeg de politie omstreeks 23:30 uur een melding dat een 24-jarige inwoner uit IJsselstein zwaar mishandeld zou zijn. Dit vond plaats voor een horecagelegenheid aan de Voorstraat in IJsselstein, na de WK-wedstrijd Nederland tegen Australië.

Het slachtoffer werd om onduidelijke reden van achteren belaagd waarbij hij verwondingen opliep aan zijn hoofd. Volgens de getuigen zou het vermoedelijk gaan om een man tussen de 20 en 22 jaar oud, donker kort geknipt haar, slank postuur met een lengte tussen 1.90 en 2.00 meter. Hij droeg op de avond van de mishandeling een vest of een jas met witte mouwen.

De politie onderzoekt de zaak en getuigen worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

NIEUWEGEIN 30 juli 2014 - Dinsdagavond zijn twee auto's hard met elkaar in aanraking gekomen op de AC Verhoefweg. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 23.15 uur. Door de aanrijding ontstond veel blikschade. De ambulance kwam ter plaatsen voor controle, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. 

Een van de twee auto's is Total loss. Vermoedelijk zal een auto het rode licht hebben genegeerd. Het kruispunt was korte tijd gedeeltelijk afgesloten. De brandweer heeft het wegdek gereinigd.

#NIEUWEGEIN 29 juli 2014 - Maandagavond is een auto op de Zandveldseweg op vreemde wijze van de weg geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks 22.40 uur.

 

De auto kwam een tiental meters verder in de berm tot stilstand. Van de twee inzittende raakte er een gewond aan het hoofd en is door het ambulance personeel ter plaatse gecontroleerd.

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onduidelijk. Wellicht dat de tweede inzittende van de auto meer kan vertellen, hij is meegenomen door de politie voor nader onderzoek. Mogelijk was er alcohol in het spel.

NIEUWEGEIN 28 juli 2014 - In de avond van zondag 27 juli is een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Rond 22.50 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak aan de Van Doesburglaan. Agenten zagen aan de Sluyterslaan, ter hoogte van de Hildo Kropstraat, drie mannen, waarvan twee aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen gingen er bij het zien van de politie direct vandoor. Een van de drie, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, kon ter plekke worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.