Politie Lekstroom#HOUTEN 24 januari 2013 - Op woensdagmiddag 23 januari konden agenten dankzij een alerte getuige drie personen aanhouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. Rond 11.25 uur zag een getuige dat op de Ruitercamp twee jongens met een televisie over straat liepen en vervolgens in een auto stapten. De melder vertrouwde het niet en belde direct de politie via 1-1-2 en gaf het kenteken van de auto door.

Burgernetactie

Agenten gingen erheen, maar troffen de auto niet meer aan. Wel ontdekten zij dat daar was ingebroken in een woning. Agenten zochten in de omgeving naar de auto en een medewerker van de politiemeldkamer verspreidde het kenteken via de mobilofoon. Het kenteken werd ook verspreid onder deelnemers aan Burgernet.

Drie verdachten aangehouden

Ongeveer een uur na de melding zagen agenten in het centrum van Utrecht de auto, met daarin drie personen, rijden. Zij hielden de bestuurder staande voor controle. In de auto troffen zijn goederen aan die afkomstig waren van de woninginbraak in Houten. De drie verdachten (gegevens onbekend) zijn aangehouden. De auto is in beslag genomen.