politielogo 3#IJsselstein - 27 februari 2013 - Vier meisjes werden op dinsdagmiddag 26 februari geconfronteerd met een potloodventer. Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat twee meisjes op de Randdijk te maken hadden gehad met een potloodventer. De twee waren vervolgens naar het huis van één van hen in Nieuwegein gefietst. Agenten gingen daar heen, terwijl andere agenten in de omgeving naar de potloodventer uit keken. Zij troffen de verdachte niet meer aan.

Blauwe auto
De twee meisjes, beiden 14 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, verklaarden dat zij samen met twee andere meisjes over het fietspad dat omhoog naar de Randdijk leidt (parallel aan de Weg der Verenigde Naties) fietsten. Daarbij zagen zij dat op de weg onder het fietspad een blauwe auto geparkeerd stond. Vlakbij de auto zagen zij een geheel ontklede jongeman. Hij had alleen nog witte sokken aan. De jongeman was zich kennelijk aan het bevredigen. Het viertal fietste vlug door.

Getuigenoproep
De potloodventer is een blanke jongeman van 20-30 jaar en had kort donkerblond haar en droeg witte sokken. Hoogstwaarschijnlijk reed hij in de blauwe auto, die de meisjes daar geparkeerd hadden zien staan. Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in IJsselstein op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.